Heroes of Might and Magic III

Heroes of Might and Magic III este singurul joc din seria HoMM care îmi place cel mai mult. Cam de un an de zile am început să mă joc Heroes III și mă joc varianta completă a acestui joc.  Acest joc l-am jucat cel mai des (din seria HoMM) pe Windows și l-am instalat și pe Linux ca să îl pot juca în continuare.

Nu m-am jucat toate jocurile din serie, am început cu HoMM III, am continuat cu HoMM4 și am terminat cu HoMM5 pentru că am trecut la Linux :). O perioadă de câțiva ani nu m-am jucat jocuri instalate, doar browser base (bazate pe navigator).

HoMM3 este descris astfel pe Wikipedia:

Jucătorul controlează un număr de eroi care au sub comanda lor armate de creaturi inspirate de mituri și legende (minim o creatură de erou). Jocul este împărțit în două: exploatarea tactică a pământului și un sistem de lupte pe ture. Jucătorul formează o armată cheltuind resursele în opt tipuri diferite de orașe/rase din joc. Eroul va crește în experiență intrând în diferite lupte cu eroi inamici, garnizoane sau cu monștrii neutri de pe hartă. Condițiile victoriei variază de la o hartă/misiune/campanie la alta, de exemplu: cucerirea tuturor castelelor dușmane (eroii rămași fără castele pierd jocul în șapte zile), colectarea unor anumite cantități de resurse/creaturi, găsirea unui artefact sau a sfântului Graal.

Este un joc frumos îl recomand tuturor care le place să joace strategie. Între timp a apărut varianta HD a jocului, dar eu tot varianta clasică o joc.

https://www.ubisoft.com/en-gb/game/heroes-of-might-and-magic-3-hd/
https://en.wikipedia.org/wiki/Heroes_of_Might_and_Magic_III
https://ro.wikipedia.org/wiki/Heroes_of_Might_and_Magic_III
https://ro.wikipedia.org/wiki/Heroes_of_Might_and_Magic
https://en.wikipedia.org/wiki/Heroes_of_Might_and_Magic

4 comments

  1. Eu am inceput cu Heroes of Might and Magic II, un joc peste medie. Ti-l recomand, joaca-l si o sa vezi ca e cu totul altceva decat Heroes of Might and Magic III. Chiar daca are o grafica invechita, AI-ul iti da de furca. E un joc in care inteligenta primeaza.

    Apoi a aparut Heroes of Might and Magic III +Addon-ul lui. M-am jucat foarte mult pe el. Am incercat Heroes of Might and Magic IV, dar nu mi-a placut. Iar Heroes of Might and Magic V nu l-am incercat, deoarece nu aveam calculator care sa-i suporte cerintele hardware.

    Am o intrebare, cum il instalezi pe linux?

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

1 Shares
Share1
+1
Tweet
Pin
Stumble
Share