Securitate și anonimitate prin ProtonMail și ProtonVPN

ProtonMail este un serviciu de poștă electronică criptat end-to-end, fondat în 2014 și ProtonVPN este un furnizor de rețea privată virtuală (Virtual Private NetworkVPN), amândouă servici sunt dezvoltate de European Organization for Nuclear Research (CERN).

Povestea pe scurt este următoarea:

Povestea noastră a început la CERN, unde sa născut internetul și unde s-a întâlnit echipa noastră fondatoare. În 2014, la cea de-a 25-a aniversare a web-ului, am construit ProtonMail pentru a face din viața privată online o realitate pentru milioane de oameni din întreaga lume. Proiectul ProtonVPN sa născut din nevoia de a proteja mai bine activiștii și jurnaliștii care folosesc ProtonMail.

Our story began at CERN, where the web was born and where our founding team met. In 2014, on the 25th anniversary of the web, we built ProtonMail to make online privacy a reality again for millions of people around the world. The ProtonVPN project was born out of a need to better protect the activists and journalists that use ProtonMail.

Dacă nu ai încredere în serviciile de poștă electronică care sunt acum pe piață, atunci cu siguranță ProtonMail este pentru tine și mai ales că este un serviciu dezvoltat și întreținut în Europa astfel capătă încă un plus de încredere. Plus că te mai poți folosi și de ProtonVPN pentru a îți ascunde locația de unde accesezi serviciul de e-mail și nu numai, vei rămâne anonim în tot internetul.

Amândouă servicii pot fi folosite de pe orice sistem de operare atât pe PC cât și pe telefon. Dacă te interesează securitatea și anonimitatea nu mai sta pe gânduri și apelează la serviciile oferite de ProtonMail și ProtonVPN.

Mai multe informații:

4 comments

  1. Am mai mult de 20 de conturi pe diferiti furnizori de servicii de mesagerie… ProtonMail il folosesc de cateva luni pe telefon (are client dedicat pe android) … pare ok… dar la alegerea unui furnizor trebuie sa verifici (ca sa nu ai surprize) si planul tarifar… https://protonmail.com/support/knowledge-base/paid-plans/ .
    Amuzant… primul email l-am trimis agentului meu de asigurari (care foloseste numai yahoo)… si statea in dubii daca sa-l deschida sau nu (de frica phishing-ului)… l-am lamurit ca e ok si sigur.
    In concluzie pentru un utilizator home… care nu are prea multe pretentii e bun planul free… si banuiesc ca elvetienii sunt seriosi si nu o sa vanda baza de date spamerilor (cum a facut yahoo de mai multe ori 🙂 )

    1. Întotdeauna firmele, siturile și serviciile europene sunt mai de încredere decât cele din america.

      Eu am cont de mail la google și pe propriul domeniu și mă gândesc să mut contul de mail de la google la protonmail.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

0 Shares
Share
+1
Tweet
Pin
Stumble
Share